0

Clean sav:D
– FUNKTIONSDRYCK 2.0

En hållbar funktionsdryck, gjord på äppelmust från tillvaratagen frukt som minskar fruktsvinnet och sparar på jordens resurser. Drycken är unik i sitt slag med rekordlåga 13 kcal per burk trots att den är gjord på äkta frukt, 100% vegansk och hela produktionen sker i Sverige.

Clean sav:D Apple
Clean sav:D Persika
Clean sav:D Jordgubb lime

En hållbar produktion

För oss på Clean drink är det viktigt att spara på jordens resurser i den mån vi kan och det är ett tänk som genomsyrar vår organisation. Vi vill ta vårt ansvar som företag att minimera vår negativa miljö- och klimatpåverkan och gör aktiva val för en mer hållbar produktion.

För Clean sav:D har vi tänkt på hela produktens livscykel; förpackningen ska självklart återvinnas (därför har vi har valt pantburk av lätt aluminium), vi har minimerat plastanvändningen genom att ta fram en ny flakmodell som är fri från plastemballage, våra transporter körs på HVO-bränsle, vi har nu hela produktionen i Sverige vilket förkortar transporterna, vårt lager drivs på fossilfri energi och i själva produkten använder vi oss av äppelmust från tillvaratagna äpplen. De äpplen som inte går att använda, i kombination med resterna från pressen, blir till biogas som används i lokaltrafiken. Det kallar vi hållbart!

Together with Kullamust

Äppelmusten i Clean sav: D kommer från Kullamust, ett musteri i södra Sverige som förädlat äpplen i snart 100 år. Kullamust grundades 1929 i form av andelsmusteri – då gick bygdens fruktträdsinnehavare samman för att kunna tillvarata sin frukt. Sedan dess har privatpersoner och lokala småodlare lämnat in överskottet från sina trädgårdar till musteriet.

Hos Kullamust är alla äpplen välkomna. Hit kommer äpplen som sorterats bort för att de av olika skäl inte passar in i fruktdisken. Det kan vara för att de är för knöggliga, har fel färg, är för stora eller för små eller kanske för prickiga. Även äpplen som lagrats i fel temperatur eller åkt på en smäll i frakten hittar sin väg till Kullamust. Där blir de pressade, filtrerade och tappade med finess. Med balans mellan både syran och sötman i frukten och äpplets naturliga arom, ger det en fantastisk smakupplevelse. Äpplen som inte är tillräckligt bra för att göra must av och det som blir kvar av äpplena efter att man pressat dem, skickas till den lokala biogasanläggningen och där blir de till biogas. Det kallar vi hållbart!

 

Street art

Vi är stolta över att samarbeta med Hellström Street Art som skapat orangutangen du ser på burken.
– Ibland får jag dille på saker och ting och under en period hade jag dille på apor. Det var inte så mycket med det då men när Clean drink frågade mig om jag ville vara med i designen på en burk som skulle minska fruktsvinn så kom jag direkt att tänka på min gamla apa. Varför? Jo för att orangutangen är ett djur som äter av alla frukter och inte lämnar något, det tyckte jag var en perfekt matchning.

Innehåll

En burk Clean sav:D innehåller:
Kolsyrat vatten
36 ml (11%) äppelmust från tillvaratagen frukt
105 mg naturligt koffein från guarana paullinia extrakt
Vitamin C, vitamin D3, vitamin B12, vitamin K2 och biotin 
Aromämnen, äppelsyra och sötningsmedel

orangutang